Insights

14.6.2021

Key Consulting sponzor internacionalne konferencije 12. Dani BHAAAS-a (Mostar, 24. – 27. juni 2021.)

Pripreme za održavanje ovogodišnje, dvanaeste po redu, internacionalne konferencije Dani BHAAAS-a, koja se održava u Mostaru od 24. do 27. juna 2021. godine, uveliko su u toku.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna, nevladina, multietnička i multikulturalna organizacija čija je misija usmjerena u pravcu podrške i afirmacije obrazovnih, naučnih i humanitarnih aktivnosti u društvu.

Uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom COVID-19, ove godine se prijavio veliki broj domaćih i gostiju iz drugih zemalja.

Organizatori ove, sada već tradicionalne naučne konferencije, učesnicima su osigurali izuzetno bogat i raznovrsan četverodnevni program. Posebno atraktivni i brojni sadržaji očekuju studente sa pet univerziteta u Bosni i Herecgovini, među kojima je i Univerzitet u Sarajevu.

Ponosni sponzor konferencije 12. Dani BHAAAS-a je kompanija Key Consulting iz Sarajeva čiji direktor, Kemal Hadžić, će također biti jedan od predavača u okviru programa.

O organizaciji, programu i drugim informacijama vezanim za održavanje ovogodišnje konferencije u Mostaru, pročitajte više u intervjuu sa dr. Liljanom Đukanović, molekularnom biologinjom i članicom bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka.

Cijeli intervju možete pročitati na linku ispod:

Dr. Ljiljana Đukanović: Bogat program za studente na 12. Danima BHAAAS-a | Univerzitet u Sarajevu (unsa.ba)

English   Bosanski